Valentin-napi kávés finomságok

Valentin-napi kávés finomságok

  • img

    Valentin-napi kávés finomságok

    Nincs is annál felemelőbb Valentin-napi meglepetés, mint ágyba kapni a reggeli kávét – szerintünk. Ehhez még sok időre, pénzre és kreativitásra sincs szükség, úgyhogy nincs kifogás! Azonban ha kicsit feldobnád a szerelmesek napját, ajánlunk hozzá néhány kávés finomságot.

     

    Feketeerdő latte

    • fél csésze eszpresszó
    • fél csésze meleg vagy felhabosított tej
    • kevés csoki- és meggyszirup
    • tejszínhab

    Öntsd a csészébe a kávét és a kétféle szirupot, és keverd jól össze őket. Mehet bele a meleg vagy felhabosított tej, egészen a csésze tetejéig. Koronázd meg az egészet tejszínhabbal, és díszítsd csoki- és/vagy meggysziruppal!

     

    Pikáns, de nem csípős kávé

    • 30 ml eszpresszó
    • 10 ml csokiszirup vagy olvasztott étcsokoládé kevés tejszínnel
    • bors, chili vagy apróra reszelt gyömbér
    • tejhab
    • reszelt étcsoki

    A csokiszirupot töltsd egy csészébe, majd erre főzd rá a kávét. A kávékrémre szórd a választott fűszert (chili, bors vagy gyömbér), és ezennel kész is vagy! Ha tovább fokoznád az élvezetet, a tetejére mehet egy kis tejhab és csokireszelék. Fogyasztás előtt a kávét jól keverd össze, hogy az ízek találkozzanak egymással, majd apró kortyokban idd meg, hogy minél több aroma fel tudjon szabadulni ízlelőbimbóidon!

     

    Málnás fehércsoki mokka

    • fél csésze eszpresszó
    • 1 csésze tej
    • negyed csésze fehércsoki darabka
    • 1 evőkanál málnaszirup
    • tejszínhab

    Kezdd el melegíteni a tejet, de ne forrald fel! Amikor már kellemesen meleg, olvaszd fel benne a fehércsoki darabkákat! Az elkészült krémet töltsd bögrékbe, és keverd hozzá a kávét és a málnaszirupot! Díszítésként jöhet a tejszínhab (cukorgyöngy, Valentin-napi cukorka, színes dekorkonfetti és még sorolhatnánk).

    via GIPHY

     

    Nutellás, kávés bögrés süti – az aduász

    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál őrölt vagy instant kávé
    • 1 tojás
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál nutella
    • 3 evőkanál tej
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 csipet só
    • tejszínhab
    • opcionálisan gyümölcs (pl. eper, málna, áfonya)

    Egy minimum 3,5 dl-es, mikrózható pohárra/bögrére lesz szükséged. Elsőként üsd bele a tojást a pohárba, majd egy villa segítségével verd fel. Öntsd hozzá a tejet, sót, őrölt vagy instant kávét, cukrot, kakaót és olajat, majd jól keverd össze az egészet! Amikor egyneművé vált a massza, add hozzá a nutellát is – érdemes minden kanál mogyorókrém után kicsit összedolgozni a krémet. Ezután már csak a liszt hiányzik, ezt is kanalanként szórd a masszába és próbáld minél inkább csomómentesre keverni. Magas fokozaton 2 és fél percig mikrózd a sütit, majd picit hűtsd ki, hogy a tejszínhabot ne szívja be. Jöhet rá a hab, arra pedig ízlés szerint tehetsz még gyümölcsöt is.

    Ha megnéznéd videón is az elkészítést, itt megteheted:

    Források: 1, 2

    magyar