5 dolog, amit mindenképp ki kell pipálnod idén nyáron

5 dolog, amit mindenképp ki kell pipálnod idén nyáron

  • img

    5 dolog, amit mindenképp ki kell pipálnod idén nyáron

    Már most eláruljuk, hogy nem hoznak óriási változást az életedben, nem is leszel tőlük egy teljesen más ember. Inkább a mindennapjaidat frissítik fel egy picit, és ami a legfontosabb, hogy felszabadítanak. Néhány közülük lehet, hogy már évszaktól függetlenül a listádon van, idén nyáron viszont, ha velünk tartasz, kipipálhatunk belőlük egy párat.
    Ürítsd ki a gardróbodat!

    Az idei nyár induljon kívül, belül újratöltve! Ugye, milyen bosszantó, ha te csak egy farmert szeretnél előtúrni a szekrényből, de az ajtót kinyitva egy ruhazuhatag ugrik a nyakadba? Az emberek nagy része gyűjtögető, és mindent megtart, mondván sose lehet tudni, mikor lesz rá szükség. Hidd el, amit évek óta nem vettél fel, arra se neked, se a barátnődnek, gyerekednek nem lesz szüksége. A ruhákat megpróbálhatod eladni, vagy ami még jobb: szegényebb családokat támogathatsz vele.  Ne halogasd tovább a szelektálást, te is érezni fogod, hogy mennyire felszabadító! Persze azt tudnod kell, mielőtt nekiállsz, hogy nem lesz egy 2 perces hadművelet. Kedvenc kávéd kortyolgatása viszont sokat lendíthet a kedveden.

    Sétálj egy nagyot!

    Nincs programod munka utánra, de még nem érzed a lakás hívó szavát? Tömegközlekedés vagy a kétkerekű/négykerekű helyett válaszd a sétát! Így amellett, hogy átmozgatod magad, észre fogod venni, hogy a fejed és gondolataid kitisztulnak, hazaérve pedig frissebb és jókedvűbb leszel. Arról nem is beszélve, hogy az elalvással sem lesznek gondjaid. Ha útba esik hazafelé egy park, akkor ülj le egy padra vagy a fűbe, figyelj meg másokat, hallgasd a természetet! Ha pedig amúgy is gyalog jársz dolgozni vagy iskolába, akkor egyik délután a változatosság kedvéért tegyél kitérőt, és válassz egy szokatlan útirányt! Ha nincs alkalmad munka után egyből a standon lógatni a lábad, ezzel legalább egy kicsivel több időt tölthetsz a szabad levegőn.

    Nézz meg egy filmet

    De nem akármilyet! Nyilván nyáron mindenhez jobban van kedved, mint plázába menni, de ha esőre áll az idő vagy nem bírod a kánikulát, akkor menj moziba! Hogy mitől lesz izgalmas a program? Attól, hogy nem nézed meg előre a moziműsort, és csak egy szabályt követsz: azt a filmet nézed meg, amit egyből érkezésed után vetítenek. Bármi kisülhet belőle. Akár egy új ismeretség, akár egy kedvenc film.  Nyiss jobban a világ felé!

    Cseréld le megszokott kávédat! (szigorúan munkaidő után)

    Akár lázba hoz az idei foci-vb, akár hidegen hagy, már csak a rendező ország miatt sem érdemes elmenni mellette. Neked mi az első három dolog, ami Oroszországról eszedbe jut? Fogadjunk, hogy a vodka is közte van! Ha nem is vagy a szurkolók szurkolója, mégis szeretnél egy kicsit a hullám részese lenni, akkor ki kell próbálnod az orosz kávét! Ha tovább olvasol, meg fogod érteni, hogy miért.

    Erre lesz hozzá szükséged:

    • Egy adag Bravos Espresso kávé
    • 2 cl vodka ;)
    • Darált jég
    • Kávétejszín
    • Tejhab vagy tejszínhab
    • Keksz (lehetőleg karamellás)

    Így készítsd el:

    Az első három hozzávalót keverd össze, majd csorgasd rá a kávétejszínt! Ezután tedd rá a tejhabot vagy tejszínhabot, és pakolj rá 1-2 szem kekszet!

    További izgalmas és ínycsiklandozó receptjeinkért kattints!

    Menj el egy fesztiválra

    Régóta a bakancslistádon van, de mindig volt temérdek kifogásod, hogy miért nem mész el rá? Tény, hogy ezek a fesztiválok költségesek, és az érvsorozat motorja legtöbbször az anyagiakra vezethető vissza. Idén viszont mi is szeretnénk segíteni, hogy kedvenc fesztiválodon tombolhass. Hogy hogyan? Nézd meg a videót, és kiderül!

    magyar