8 bizarr érdekesség a kávéról

8 bizarr érdekesség a kávéról

  • img

    8 bizarr érdekesség a kávéról

    A kávé sokunk napjának meghatározó kulcsitala, nem is véletlen hát, hogy számtalan legenda és érdekesség kering róla a köztudatban. Cikkünkben most olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze, amikről garantáljuk, hogy még nem hallottál.

    Már 247 éve is ittak instant kávét

    Az instant kávé nem a felgyorsult világ és életritmus hozadéka. Először az 1770-es évek legelején ütötte fel fejét Angliában. Elsöprő sikert azonban ekkor még nem aratott. További közel másfél évszázadot kellett várni rá, mire tömeggyártásra ítélték ezt az elsőre furcsa gondolatot az újdonságokra nyitottabb Egyesült Államokban.

    Északon fogy a legtöbb

    Ma már nem túl meglepő tény, hogy nem a termelő ország a legnagyobb rajongója az adott élelmiszernek. A kávéval sincs ez másképp. Azért a déli országok is meglehetősen szeretik, de az északiak nyomába még ők sem érhetnek. Finnország és Svédország a két legnagyobb kávérajongó ország.

    Beethoven 60

    Mi köze lehet Beethovennek a 60-as számhoz? Ha állandó olvasója vagy blogunknak, akkor te már tudod a választ. A zeneszerző pontosan ennyi kávészemből készítette el kávéadagját nap mint nap. Ráadásul saját maga számolta ki. Fő a pontosság!

    Rágva, nem kortyolva

    Feljegyzések szerint egyes afrikai törzsek a kávé folyékony formája helyett egy kissé bizarr megoldást választottak. Egészen pontosan a darálást követően állati zsírral keverték össze, majd golyókat formáltak belőle, és ezt ették. Te be mernéd vállalni?

    Kávé az új üzemanyag

    El tudod képzelni, hogy egy nap a kávénak köszönhetően indul el az autód? Na, de nem ám azért, mert egy csésze fekete kell ahhoz, hogy ki tudj mászni a parkolóig, hanem azért, mert a kávé lesz az új biodízel. Már javában zajlanak az ezzel kapcsolatos kutatások, ráadásul egész bíztató eredménnyel. Az ötletnek egyébként az USA-ban elég sok híve van. Várjuk ki a végét!

    Az USA is termeszt kávét

    Az USA egyetlen kávétermesztő államaként Hawaii is hozzájárul kávéfogyasztásunkhoz. A szerencsés éghajlatnak köszönhetően ezen a területen is jól érzik magukat a kávészemek- és palánták. Gondoltad volna?

    A kávé az gyümölcs

    Feldolgozatlan állapotában leginkább egy piros bogyós gyümölcsre hasonlít, ráadásul bokorban terem. Bár a hivatalos neve kávébab, igazából a kávé az mag. 

    Nincs otthon kávé? Akkor irány a válóperes ügyvéd.

    Törökországban élt régen egy törvény, miszerint ha a férj nem gondoskodott arról, hogy mindig legyen otthon kávé, a nő bármikor a törvény által előírtan elválhatott. Vajon egy csésze kávé tényleg két szerelmes szív közé állhat?

    Meglepett a cikk tartalma és szeretnéd, hogy ismerőseid is felhúzott szemöldökkel üljék végig a következő néhány percet? Akkor kedveld és oszd meg a cikket, hogy ők is találkozzanak vele! Köszönjük.

    magyar