Alap kellékek (új) lakásba – ajándéktippekkel!

Alapkellékek (új) lakásba – ajándéktippekkel!

  • img

    Alapkellékek (új) lakásba – ajándéktippekkel!

    Egy új lakásba költözni csodálatos érzés, hiszen olyanná formáljuk, amilyenné csak szeretnénk, ám mire teljes lesz a berendezés, és minden a helyére kerül, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Olyan konyhai alapkellékeket mutatunk, melyek egy háztartásból sem hiányozhatnak, ráadásul az ünnepek közeledtével – de akár születésnapra is – remek ajándékötletek szerezhetők a listából: akár magunknak, akár másnak. Lássuk!

    1. Kávéfőző

    A kávé a reggelek megmentője, egy jó baráti beszélgetés kísérője, vasárnapi ebédek levezetője és még sorolhatnánk. Egyszóval szükség van rá, mégsem szerepel beszerzése az elsők között új lakás esetén – érthető okokból. Egy ajándékozós ünnep viszont remek alkalom arra, hogy meglepjük szerettünket (vagy megsúgjuk valakinek vágyaink tárgyát). Ha nem ismerjük teljesen ajándékozottunk preferenciáit, próbáljuk kideríteni, milyen típusú kávét szeret: őrölt, szemes, kapszulás, és csak ezután válasszuk ki a megfelelő darabot.

    2. Bögre

    Az, hogy kávé, tea vagy kakaó lesz a legtöbbször beletöltve, mindegy is, a lényeg, hogy minden konyhába kell egy kedvenc bögre! Gondolj az ajándékozottra: imádja a színeket vagy inkább visszafogottabb, ha színválasztásra kerül a sor? Vintage vagy inkább modern tárgyak mellett teszi le voksát? Esetleg imádja a saját kézzel készített dolgokat? Ha átgondoltad, milyen személyiség az ajándékozottad, máris könnyebb lesz a bögreválasztás. Kávéfanatikusoknak ajánlunk egy I need coffee feliratú bögrét, melyet most 2 perc alatt meg is rendelhetsz itt.

    3. Jó minőségű kések

    Evőeszköz- és étkészlet valószínűleg már van a friss lakó konyhájában, hiszen az evés az első pillanattól fontos akárhol is lakunk. A jó minőségű késekről viszont sokan még több évnyi háziasszonykodás után is megfeledkeznek, pedig nem is gondolnák, mennyire megkönnyíti az életet! Gondoljunk külön hús-, zöldség- és kenyérvágó késekre is, sőt, még jobb, ha olyan szettet választunk, amihez adnak tárolót is.

    4. Vágódeszka

    Vágódeszka esetében is érdemes szettben gondolkodni, ugyanis húsokhoz, halakhoz és zöldségekhez másikat kell használni. Rengetegféle vágódeszka közül választhatunk, de üveget csak végső esetben vegyünk, mert a felület elveszi a kés élét. A legfontosabb követelménye mind a fa, mind a műanyagból készült deszkának, hogy legyen súlya, vastagsága, ezzel megakadályozhatók a konyhai balesetek. (Vágás közben nagyon közel van az ujjunk a kés éléhez, és ha a deszka könnyű, könnyen megcsúszhat, mi pedig elvágjuk a kezünket.)

    5. Konyharuha

    Mivel a konyharuhát sokat használjuk, és könnyen elhasználódhat, érdemes többet beszerezni belőle és hetente vagy gyakrabban cserélni. Ez különösen a hölgyeknek kedvező, hiszen legalább annyi cuki konyharuhát találunk a boltokban, mint cicát a Pinteresten. Karácsonyhoz közeledve jöhetnek az ünnepi hangulatúak, tavasszal a fagyi színek, de a vicces darabokból sem elég soha.

    +1 Fokhagymanyomó

    Ez már tényleg csak a ráadás. Ha olyan ismerősünket ajándékozzunk, aki sokat főz, netán Te is rengeteg időt töltesz a konyhában, és még nincs fokhagymanyomód, feltétlen szerezz be egyet! Fokhagyma szinte minden ételbe kell, az igazán szuper felaprítás kézzel viszont elég sok időt igényel. De nem akkor, ha van erre egy speckó eszközöd, amivel 5 másodperc alatt kész vagy ezzel a művelettel! Hidd el, még ha elsőre nem is tűnik telitalálatnak az ötlet, pár alkalom után meglátod, nem is fogod érteni, hogy élhettél fokhagymanyomó nélkül! 

    magyar