Café Flambé

Café Flambé

  • img

    Café Flambé

    Valószínű kevesünknek jut eszébe egy éjszakába nyúló találkozás során kávés koktéllal kínálni vendégeinket, pedig ha jobban belegondolunk, egész este frissen tarthatjuk ezzel őket. A Café Flambé ráadásul amellett, hogy érdekes összetevő párosításokat használ, elkészítési módja kifejezetten látványos, így garantáltan vendégeink emlékezetébe véssük vele magunkat.
     
    Hozzávalók

    4 csészéhez

    • 5 cl presszókávé
    • 8 cl konyak
    • 8 db kockacukor
    • 1 db közepes narancs
     
    Elkészítés

    Mossuk meg a narancsot, majd a kockacukrokat dörzsöljük össze a héjával! Tegyük a narancsos aromájú kockacukrokat párosával egy-egy pohárba!  Öntsük bele a konyakot egy edénybe és még mielőtt forrásba nem jön, addig melegítsük! Forrás előtti állapotában zárjuk el, arányosan elosztva öntsük rá a kockacukrokra, majd gyújtsuk meg! Néhány másodpercig gyönyörködjük a lángokba, majd öntsük rá a kávét az égő konyakokra! 

    magyar