Café Flambé
-
Café Flambé
Valószínű kevesünknek jut eszébe egy éjszakába nyúló találkozás során kávés koktéllal kínálni vendégeinket, pedig ha jobban belegondolunk, egész este frissen tarthatjuk ezzel őket. A Café Flambé ráadásul amellett, hogy érdekes összetevő párosításokat használ, elkészítési módja kifejezetten látványos, így garantáltan vendégeink emlékezetébe véssük vele magunkat.
Hozzávalók
4 csészéhez
- 5 cl presszókávé
- 8 cl konyak
- 8 db kockacukor
- 1 db közepes narancs
Elkészítés
Mossuk meg a narancsot, majd a kockacukrokat dörzsöljük össze a héjával! Tegyük a narancsos aromájú kockacukrokat párosával egy-egy pohárba! Öntsük bele a konyakot egy edénybe és még mielőtt forrásba nem jön, addig melegítsük! Forrás előtti állapotában zárjuk el, arányosan elosztva öntsük rá a kockacukrokra, majd gyújtsuk meg! Néhány másodpercig gyönyörködjük a lángokba, majd öntsük rá a kávét az égő konyakokra!
magyar