Dobd fel a húsvétot is kávéval!

Dobd fel a húsvétot is kávéval!

  • img

    Dobd fel a húsvétot is kávéval!

    Közeledik a nyuszi a tojásokkal, te pedig ki sem látsz a teendőkből? Ahhoz, hogy mindennel elkészülj, szükséged lesz minden energiádra. Tedd félre a fakanalat, ülj le egy pillanatra, és ajándékozd meg magadat egy húsvéti kávékülönlegességgel! Amellett, hogy csodálatos hangulatot teremt, pillanatok alatt energikussá is varázsol. Több variáció közül is választhatsz, ráadásul a vendégeid is hálásak lesznek érte, ha megleped őket a következő kávékölteményekkel.

     

    Eggspresso

    Ha eddig azt gondoltad, hogy egy espresso nem lehet extrém, most figyelj. Felütötte ugyanis a fejét egy újfajta kávékészítési módszer, méghozzá az eggspresso, ami csokitojásba töltött kávét jelent. Ugye, milyen jól hangzik? Pedig nem nagy ördöngösség elkészíteni. Annyi csak a dolgod, hogy csészédbe teszel egy csokitojást, és már engedheted is rá a forró kávét.

     

    Pillecukros nyuszi mokka

    Főzz le 2 adag espressót, töltsd bele egy latte pohárba, majd adj hozzá 30 ml cukorszirupot és 15 ml fehércsoki szirupot. Ezután töltsd fel kb. 300 ml meleg tejjel az eddig kapott italt, majd díszítsd tejszínhabbal és pillecukorral. Egészségedre!

     

    Csokis Amarettó kávé

    Bár általában ebbe a kávéba szokott kerülni némi alkohol, te nyugodtan választhatod a mentes változatot is. Önts dupla espressót egy magas falú pohárba, majd adj hozzá forralt tejet, egy kanál barna cukrot és a háromféle szirupot: csokoládét, Amarettót és vaníliát (mindegyikből kb. 40 ml-t). Tálald karamellás keksszel!

     

    Nagyon csokis kávé

    Egy egyszerű, de nagyszerű recept: végy elő egy poharat, tölts bele kb. 40 ml lefőtt espressót, adj hozzá 30 ml cukormentes csokiszirupot, töltsd fel tejjel, majd mehet is rá a tejszínhab és a csokireszelék. A vendégeid imádni fognak érte!

     

    Források: 1, 2

    magyar