Dobd fel a palacsintát is kávéval!
-
Dobd fel a palacsintát is kávéval!
Ugye te is álmodoztál már arról, hogy kedvenc desszertedet az italok ászával, a kávéval spékeled meg? Ez most valósággá válhat! Mutatunk egy szuper kávés amerikai palacsinta receptet, ami pikk-pakk a tányérodra kerülhet. Sőt, ha ez még nem elég, azt is megmutatjuk neked, hogy a finomsághoz hogyan készíts isteni kávés szirupot! Készen állsz? Láss hozzá!
Hozzávalók:
A palacsintához
- 120 g liszt
- 2 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- egy nagyobb csipet só
- 1 tojás
- 240 ml joghurt
- 1 ek vaj
- 0,5 tk vanília-kivonat
- 1 db Bravos 3in1 stick
Így készítsd el:
Keverd össze jó alaposan a száraz összetevőket, majd egy másik tálban dolgozd össze kézi habverővel a tojást, joghurtot, vajat, vanília-kivonatot és a Bravos 3in1 sticked tartalmát is. Ha az utóbbi is egyveleget képez, öntsd hozzá a száraz keverékhez, és alaposan dolgozd össze az egészet. Süsd meg az amerikai palacsintákat úgy, hogy kisebb mennyiséget öntesz csak a teflonserpenyőben, mivel a most nem hagyományos magyar palacsintákat szeretnénk, hanem kb. tenyérnyi méretűeket. Akkor kell megfordítani a palacsintát, amikor teljesen buborékos a teteje. A másik felét elég kb. fél-1 percig sütni, majd tálalhatod is őket a kávés sziruppal. (recept a kép után)
Hozzávalók:
A sziruphoz
- 250 ml lefőtt Bravos Classic vagy Espresso kávé
- 220 g cukor
- 8 g vaníliás cukor
Így készítsd el:
Öntsd bele a cukrot és a kávét egy lábasba, majd kezdd el közepes lángon melegíteni. Amint elkezd forrni, vedd le takarékra, és hagyd fortyogni 15 percig, miközben folyamatosan kevergeted. Amikor az egyveleg térfogata kb. a felére csökkent, add hozzá a vaníliás cukrot, keverd meg alaposan, majd vedd le a tűzhelyről. Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd töltsd bele egy befőttes üvegbe vagy arra alkalmas tárolóedénybe, és tárold a hűtőszekrényben.
magyar