Egy kis kényeztetés: kávés panna cotta
-
Egy kis kényeztetés: kávés panna cotta
Néha jól esik kiszakadni a dolgos hétköznapokból, kedvenc sorozatunkat bekapcsolni, és valami finomat elmajszolni a történet kibontakozása közben. Ehhez a lusti programhoz hoztunk most egy panna cotta receptet a kávé fenséges ízével, ami egyszerű, gyors és isteni! Ne hagyd ki, láss hozzá, amint van egy kis időd, hidd el, nem fogod megbánni!
A panna cotta pikk-pakk elkészíthető, selymes-krémes desszert, ami puha, könnyű kanalazni, és az íze is ínycsiklandó.
Ezekre lesz szükséged hozzá:
- 3 dl tejszín
- 2 dl tej
- 2 ek Bravos instant kávé
- 4 lap zselatin
- 8 dkg cukor
- 1 tk vanília-kivonat
Így készítsd el:
Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe, majd közben öntsd a tejszínt és a tejet egy lábasba, kezdd el melegíteni, és add hozzá a cukrot és az instant kávét. Forrald fel az egyveleget, majd vedd le a tűzről, és tedd bele a kinyomkodott zselatinlapokat és a vanília-kivonatot, és addig kevergesd, míg a zselatin teljesen feloldódik.
Ha kész van, öntsd az így kapott kávés tejszínt hideg vízzel kiöblített szilikonformákba vagy poharakba, hagyd langyosra kihűlni, majd tedd be a hűtőbe 6-7 órára.
Ha szeretnéd kiborítani a formából, engedj a pohár oldalára forró vizet 6-7 másodpercig, majd mehet is a tányérra csokiforgáccsal, csokisziruppal vagy gyümölcsökkel tálalva. Jó étvágyat hozzá!
magyar