Egyszerű és gyors kávés puding
-
Egyszerű és gyors kávés puding
Az őszi borongós napokat pillanatok alatt fel lehet pörgetni egy finomsággal, hát még ha ebben a desszertben van a kedvenc Bravos kávédból is! Hoztunk neked egy saját készítésű puding receptet, amit pillanatok alatt el tudsz készíteni, és utána garantáltan a kedvenceddé fog válni! Készen állsz rá, hogy kipróbáld? Olvass tovább!
Ezekre lesz szükséged hozzá:
- 300 ml Bravos előre lefőzött kávé
- 200 ml tej
- 15 g cukor
- 5 g étkezési zselatin
- tejszínhab (opcionálisan)
- csokival borított kávébab (opcionális)
- ostyarúd (opcionálisan)
Így készítsd el:
Miután lefőzted a Bravos kávét, mehet bele a tej, keverd össze, majd öntsd át egy lábasba, és melegítsd addig, míg el nem kezd forrni. Amint elérted ezt az állapotot, vedd le a tűzhelyről, és add hozzá a cukrot, és keverd addig, míg el nem vegyülnek teljesen egymással. Tedd félre az így kapott kávét hűlni, majd miután már kihűlt valamennyire (nem kell megvárnod, amíg teljesen ki nem hűl), add hozzá a zselatint és keverd alaposan össze. Öntsd át az egyveleget azokba az edényekbe, amelyekben majd tálalni szeretnéd, és tedd be őket a hűtőbe. Miután még jobban megszilárdult a finomság, tálald tejszínhabbal, csokival borított kávébabbal vagy ostyarúddal. Egészségedre!
magyar