Így kávézik Keszthelyi Rita vízilabdázó
-
Így kávézik Keszthelyi Rita vízilabdázó
A 2016-os női vízilabda-Európa-bajnokságon aranyérmes válogatott csapatkapitánya, 23 góllal a torna gólkirálya, és még mindig csak 24 éves. Ismét egy kiemelkedő sportolóval, Keszthelyi Ritával beszélgettünk kávézási szokásáról, edzésről, valamint az Olaszországból hozott rutinról.
Mennyi kávét iszol el egy nap? A sűrű elfoglaltságaid között mikor tudod elfogyasztani?
Legalább egy kávét, amit délután az edzés előtt induláskor vagy az uszodában iszok meg. De ha reggel időm engedi, akkor a reggeli után is megiszok egyet vagy a suliba menet az órák előtt.
Melyik kávé a kedvenced? Van valamilyen plusz dolog (szirup, fahéj, kakaó), amit szeretsz bele tenni, vagy mellé enni?
A tejeskávét és a cappuccinót nagyon szeretem. Az ízesített kávékért nem rajongok, ahogy a jegesért sem. Általában reggelire a kávé mellé kekszet szoktam fogyasztani, ami számomra kiegyensúlyozza a kávé ízét.
Mennyire fontos neked a reggeli kávé? Hol szereted elfogyasztani?
Általában otthon szoktam elkészíteni a kávémat, de van, hogy útközben beugrom egy kávézóba és elvitelre kérek egyet. Legjobban a hétvégét szeretem, amikor be lehet ülni egy reggelizőbe, vagy akár csak ki a teraszra, és a reggeli mellett nyugodtan el lehet fogyasztani a kávét. Ezt a hétvégi reggelis, kávézós szokást akkor vettem fel, amikor az olaszoknál játszottam egy évet.
Az edzések és a versenyek mellett a kávézás mennyire fér bele az étrendedbe? Mikre kell ilyenkor figyelned?
Van, hogy egyáltalán nem iszom, de ha igen, akkor is nagyjából egyet egy nap – azt gondolom, ez bőven belefér az étrendembe. Mérkőzések előtt általában közösen kávézunk a lányokkal, hogy felébredjünk a délutáni pihenő után. Az időzítésre kell figyelni, hogy a meccs előtt megfelelő időpontban igyuk a hatása miatt.
Van valamilyen praktikád, különleges recepted?
Nincsen külön speciális mód, ahogy elkészítem. Ha a szüleimnél vagyok, akkor azt a kávét szeretem, amit apu csinál, mert neki megvan a saját receptje rá. Kávé mellé cappuccino port használ, amitől mindig krémesebb lesz.
magyar