Így kávézik Weisz Fanni

Így kávézik Weisz Fanni

 • img

  Így kávézik Weisz Fanni

  Fanni szavak nélkül is elvarázsol mindenkit maga körül. Egészen fiatalon, siket létére olyan sikereket ért el, amelyekről a legtöbb lány álmodozik: fotómodell, szépségkirálynő és esélyegyenlőségi aktivista. Fannit kávézási szokásairól faggattuk.

   

  • Számodra mennyire fontos a reggeli kávé? Van kedvenc helyed, ahol elfogyasztod?

  Számomra elengedhetetlen a reggeli kávé, mert először azzal indul a napom. Felkelek, kimegyek a konyhába, megnyomom a gépemen a csészés kis gombot és már frissen őrli is. Általában az ágyamban iszom meg a kávét egy kis keksszel, a cicáimmal és a kutyámmal. 

  • Egy nap mennyi kávét iszol? Hogyan készíted el?

  Őszintén szólva, nem tudom, honnan jött, de mindig mézzel iszom a kávémat, ha van rá lehetőségem, akkor azon belül is repcemézzel, és természetesen tejjel. Kedvencem a sima tejes kávé és a cappuccino. Általában kétszer szoktam kávét inni egy nap: reggel és délután.

  • Szereted a kávé specialitásokat? Melyik a kedvenced?

  Rajongok a kávé különlegességekért! Amikor nagyobb kávézókba beugrom, akkor szinte mindig kérek a kávémba szirupot is, hogy kipróbáljam, milyen íz kerekedik ki. Nagyon izgalmas játszani ezekkel az ízesítésekkel. Eddig, amiket kipróbáltam: vanília, levendula, karamell és a menta ízesítésűek. Mindegyik nagyon különleges és érdekes volt, és még ízlettek is.

  • Van olyan kávé, amelynek az elkészítését szívesen megtanulnád?

  Régóta nagy álmom, hogy saját kávézót nyissak, mert imádom a kávét és elkészíteni is, de sajnos nem vagyok benne profi. Szívesen megtanulnám, hogyan is kell egy igazan jó és szép kávét csinálni például egy melange-ot. Remélem, megvalósul az álmom és kérhettek majd tőlem egy finom kávét.

  magyar