Így kávézik Wossala Rozina
-
Így kávézik Wossala Rozina
Wossala Rozina neve A Konyhafőnök első évadából lehet először ismerős legtöbbünknek. Ott második helyezést ért el, azóta pedig versenyzőből zsűritaggá avanzsált. Közben menő éttermet nyitott a főváros egyik legszebb pontján, a Bazilika szomszédságában, és egy kolbászoldát a Madách téren. dolgozott a Dining Guide étteremkritikusaként, sőt egy felkapott kaliforniai étterem étlapjának összeállításában is közreműködött; az újragondolt bundáskenyere még mindig népszerű fogás. Mit gondol az étteremtulajdonos a kávézásról, hogyan viselte a celebreality kávémegvonó hatását a dzsungelben? Erről is mesélt nekünk Rozina.
Számodra mennyire fontos a reggeli kávé? Van kedvenc helyed, ahol elfogyasztod?
A reggeli kávé nálam egy szertartás, nem indulhat el nap nélküle. Ki van alakítva a lakásomban egy kis barista pult a nappaliban, oda vezet az első utam a vízforralóhoz.
Mennyi kávét iszol egy nap? Hogyan szoktad elkészíteni?
Legalább 2-3 kávét iszom, az első általában egy V60 filter kávé szokott lenni, amihez saját magam őrlöm a kávét.
Melyik a kedvenc kávéd?
A kedvenc kávéim általában Afrikából származnak, 100% arabica, és enyhébb, zöldebb pörkölést kapnak.
Van olyan kávé, amelynek az elkészítését szívesen megtanulnád?
Sokféle kávékészítést tanultam, mondhatnám ez nálam hobbi, de ha lenne időm, a latte arttal szívesen bíbelődnék, az mára egy művészeti ágazat lett. Gyönyörű dolgokat készítenek a hazai baristák.
Van a kávézáshoz kapcsolódó vicces vagy különleges történeted?
A dzsungelben több mint két hét megvonás után kaptunk először kávét… Természetesen nem számoltunk vele, hogy a szervezetünk mennyire elszokott a kávétól, és nagy örömünkben egy jó nagy bögrével készítettünk. Megittuk, majd hajnalig golyózó szemekkel feküdtünk az ágyban, úgy megütött minket.
magyar