Isteni reggeli ötlet: kávés granola

Isteni reggeli ötlet: kávés granola

  • img

    Isteni reggeli ötlet: kávés granola

    A nap legfontosabb étkezése a reggeli, miért ne adjuk meg rendesen a módját? A granola az egyik legjobb választás, hogy beindítsuk szervezetünket egy kiadós alvás után, hiszen vitaminokban gazdag, serkenti az emésztést, tele van rosttal, és pikk-pakk elnyomja az éhségérzetet. Ez a kávés változat, amit most hoztunk, ráadásul felfrissít és energetizál is a többi jó hatás mellett! Kóstold meg mihamarabb. 

     

    Ezekre lesz szükséged hozzá:

    • 3 csésze zabpehely
    • ½ csésze tökmag
    • 1 csésze kesudió
    • ⅔ csésze hámozott mogyoró
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 tk őrölt gyömbér
    • ¼ csésze méz
    • ¼ csésze lefőzött, majd kihűlt Bravos kávé
    • 1 ek megolvasztott kókuszolaj 
    • 2 tk vanília aroma

     

    Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra, majd vegyél elő egy tepsit, és béleld ki sütőpapírral.
    2. Mehet a tepsibe a zabpehely, tökmag, kesudió, mogyoró, fahéj és gyömbér, keverd el őket. Egy kancsóban keverd össze a mézet, kávét, olajat és vaníliát, majd csepegtesd végig a keveréket, végül szórd meg az egészet egy csipet sóval.
    3. Süsd 20-25 percig a finomságot, míg aranybarna nem lesz, ez idő alatt kétszer keverd is meg. Vedd ki a sütőből, majd tedd félre, hogy kihűljön. Fogyaszd tejjel vagy joghurttal. Egészségedre!

     

    Forrás: https://www.taste.com.au/recipes/nutty-coffee-granola/hx5f1rbs 

     

    magyar