Kedvenc kávés filmjeleneteink

Kedvenc kávés filmjeleneteink

  • img

    Kedvenc kávés filmjeleneteink

    Épp egy kávézó teraszán ülsz, kezedben egy csésze gőzölgő kávé. Napfény simogatja az arcodat, és egy álmos cica nyújtózik melletted. A tavaszi szellő néha belekap a hajadba, s lágy sanzon dallama tölti be az étert. Te is hajlamos vagy a leghétköznapibb helyzetben is filmbe képzelni magad?  Nem vagy vele egyedül! Ráadásul szeretett italod megihlette már kedvenc rendezőidet is! Nézd csak:

    Airplane!

    Melyik az a mondat, amit biztosan nem akarsz hallani egy hosszú és nehéznek induló nap elején? Igen, egy űrrepülőn is összedőlhet az utolsó mentsvár! Ezért érdemes MINDIG különös figyelmet szentelni a megfelelő mennyiségű kávé biztosítására!

    Zoolander, a trendkívüli (Zoolander)

    És persze nem árt, ha a kedvenc feketédből halmozod fel a tartalékokat, így nem érhet bosszantó meglepetés:

    Ponyvaregény (Pulp fiction)

    Mert ha kedvenc feketéd kéznél van, elfeledteti veled a legkellemetlenebb perceket is. Például, hogy amíg márkás, gourmet kávét ízlelsz, vérben ázik a ruhád… na meg a garázsban egy ember!

    Amélie csodálatos élete (Amélie)

    De a kávézás nemcsak a kellemetlen perceket feledteti el! Szebbé varázsolja a napot, hiszen felébreszti az elmét és a lelket is:

    Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s)

    Szóval tanulj a klasszikustól – főleg, ha az a klasszikus a 5th Avenue-n korzózik a Tiffany’s előtt: kezdd a napot egy csésze kávéval! Indulhat a nap? :)

    magyar