Napindító kávékülönlegességek a hűvös reggelekre
-
Napindító kávékülönlegességek a hűvös reggelekre
Pihe-puha köntösöd ölelése, kedvenc dalod dallamai, háziállatod szeretetteljes pillantása, kedvesed csókjai… Téged mi vesz rá, hogy magad mögött hagyd a meleg és selymes takaró gondoskodó karjait, és békés álomvilágodnak viszlátot intve távolabb merészkedj ágyad aurájától? Akár megtaláltad már a befutó napindító rituálét, akár még keresed, mutatunk néhány olyan fenségesen ínycsiklandozó kávékülönlegességet, amitől biztosak vagyunk benne, hogy alig várod majd, hogy megszólaljon az első ébresztőd. A második szundidat pedig már a konyhából a hálóba rohanva próbálod majd hatástalanítani.
Fehércsokis-mandulás latte
Tagadhatatlanul édesszájú vagy? Belegondoltál már, hogy milyen zseniális ötlet lehet két kedvencedet, a kávét és a fehércsokit, egy bögrében hagyni összeolvadni? Ezt mindenképp érdemes kipróbálnod!
Amire szükséged lesz:
- 3 dl tej
- 1,5 dl habtejszín
- ½ tábla fehércsoki
- pár csepp mandulakivonat és/vagy vaníliakivonat
- fahéj
- 1 csésze Bravos kávé
- tejszínhab
Így tudod elkészíteni:
- A tejet és a tejszínt melegíts fel összekeverve, kis lángon!
- Öntsd hozzá a fehércsokit, és csodáld, ahogy a csokicsoda felolvad és eggyé válik a többiekkel!
- Add hozzá a kivonatokat!
- Öntsd bele egy pohárba!
- Főzd le vagy készítsd el a kávét!
- Öntsd bele a kávét a tejes csokihoz!
- Verd fel a tejszínt, és pakold rá a kávéra!
- Szórd meg fahéjjal!
- Szaglászd meg a mesterműt, kortyolj bele egy nagyot, és érezd, amint a forró csokimennyország átjárja és felmelegíti a tested!
Gesztenyés kávé
A nedves utakon megcsillanó ünnepi fényáradat, a fűszeres és mámorító forralt bor illata, a sejtelmes és egyben varázslatos ősz végi köd. Neked mi jut még eszedbe az év utolsó hónapjairól? Mondjuk az utcai gesztenyeárusok? Mindig rohansz vagy éppen nagy a sor, így alig van alkalmad feldobni vele a napodat? Indíts vele a reggeli órákban!
Amire szükséged lesz:
- 1 csésze Bravos kávé
- 1 teáskanál forró tej
- 4 teáskanál gesztenyepüré vagy apró gesztenyedarabkák
- tejhab
Így tudod elkészíteni:
- Készítsd el a tejhabot! Ötleted sincs hogyan? Ha van kávéfőződ, akkor ide kattintva mutatjuk be, ha pedig nincs, akkor érdemes beszerezned egy nem nagy értékű, kézi tejhabosítót.
- Készítsd el a kávét!
- Forrald fel a tejet!
- Keverd össze a gesztenyepürét, a kávét és a forró tejet, majd öntsd rá a tejhabot!
- Élvezd ezt a különleges, ünnepi ízkülönlegességet!
Vietnámi tojásos kávé
Kakaó, fahéj, aromák, csoki, sütőtök, karamell… ezeket már mind-mind próbáltad, együtt és külön is, így nem esel hasra eddigi receptjeinktől? Vietnámi tojásos kávénk hallatán bízunk benne, hogy még a Te szemöldököd is egy íves felfelé kanyart vesz.
Amire szükséged lesz:
- 1 csésze Bravos kávé
- 3 db tojássárgája
- 5 evőkanál sűrített tej
- egy csipet szerecsendió
Így tudod elkészíteni:
- Készítsd el a kávét!
- Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától!
- A sárgáját kezd el felverni, ha már fehéredik, add hozzá a sűrített tejet, és addig verd, amíg közepesen kemény nem lesz!
- Kanalazd rá a habot a kávéra!
- Szórd meg a tetejét szerecsendióval!
Diplomatakávé
A paplanod, plüssállataid és a kilenc szundid volt tanúja a reggeli felkeléskísérletednek, de most is csúfosan elbuktál? Sebaj, bár a napodat nem kezdted egy bögre kávékülönlegesség társaságában, az estédet még zárhatod vele! Csak vigyázz, nehogy ne tudj tőle aludni!
Amire szükséged lesz:
- 1 csésze Bravos kávé
- 1 dl tojáslikőr
- fahéj
- tejszínhab
Így tudod elkészíteni:
- Készítsd el a kávét!
- Öntsd hozzá a tojáslikőrt!
- Tegyél a tetejére tejszínhabot!
- Szórj rá egy kis fahéjat!
Te melyiket készíted el először?
Ha elvesznél kicsit mélyebben a kávéreceptek világában, ide kattintva indulhat az utazás.
Ha pedig tetszett a cikk, mutasd meg barátaidnak is!
magyar