Nyári kávékülönlegesség: tiramisu kávé
-
Nyári kávékülönlegesség: tiramisu kávé
Egy igazi szeánsz a kávézás a mindennapjaidban? Ez nem is csoda, hiszen a fekete elixír egy pótolhatatlan finomság, ami nemcsak energetizáló hatása, de íze miatt is fantasztikus, ráadásul számos módon fel lehet dobni. Készen állsz egy újabb mennyei receptre? Pörgesd fel magad ezzel az isteni tiramisu dalgona kávéval!
Ezekre lesz szükséged hozzá:
- 1 evőkanál instant kávé
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál forró víz
- 1 evőkanál csokiszirup
- 1 evőkanál mascarpone (túró állagú, fehér színű krémes sajt)
- 1 dl hideg habtejszín
- ⅔ csésze hideg tej
- ¼ teáskanál kakaópor
- babapiskóta
Így készítsd el:
Dalgona kávé:
Öntsd össze az instant kávét, cukrot és forró vizet, majd kézi mixerrel addig keverd a hozzávalókat, míg világosabb színű, hab jellegű állagot nem kapsz.
Tiramisu alap:
A tejszínt verd majdnem teljesen kemény habbá, majd kanalazd hozzá a mascarponét, édesítsd ízlés szerint, és verd kemény habbá az egyveleget.
Vegyél elő egy nagyobb üvegpoharat, majd kend ki csíkokban csokisziruppal az oldalát, és öntsd bele a mascarpone-tejszín keveréket, és öntsd rá óvatosan a tetejére a tejet. Ezután jöhet a Dalgona kávé, amit aztán szórj meg kakaóporral, majd tálald az egészet babapiskótával, és fogyaszd egészséggel!
Forrás: https://www.sprinklebakes.com/2020/05/whipped-tiramisu-coffee.html
magyar