Öltöztesd tavaszba lakásodat kávéfilterrel!

Öltöztesd tavaszba lakásodat kávéfilterrel!

 • img

  Öltöztesd tavaszba lakásodat kávéfilterrel!

  Odavagy a DIY holmikért, és szívesen alkotsz díszeket, melyekkel egyedivé és csodálatossá varázsolhatod kuckódat? Akkor ez az ötlet neked való! Készíts virágokat kávéfilterből! Készen állsz? Láss hozzá!

   

  Amire szükséged lesz:

  • néhány darab kávéfilter
  • akrilfesték vagy ételfesték
  • tálak
  • tűzőgép
  • olló

   

  1. Készíts elő annyi tálat, amennyi különböző színnel dolgozni szeretnél! Önts vizet a tálakba, majd adj hozzá tetszőleges színű akrilfestéket vagy ételfestéket. Ezután áztasd az így kapott keverékekbe a filtereket kb. 1 órán keresztül, de ha kevésbé szeretnéd színesre, akkor légy résen, és csak annyi időre mártsd bele a filtereket, ameddig a kívánt fedést el nem érik!
   

  2. Akaszd fel az immár színes kávéfiltereket egy madzagra, és hagyd őket teljesen megszáradni. Nagyjából egy éjszaka alatt ez megtörténik.
   

  3. Miután megszáradtak a kávéfilterek, tedd őket egymásra: indíts a világosabb filterekkel, majd egyre sötétebb színekkel dolgozz, ha több színű virágban gondolkodtál. Hajtsd őket négy részbe, és vágj a tetejükbe mintákat vagy hullámokat úgy, hogy hasonlítsanak a virágszirmokra.


   

  4. Készíts virágokat! Fogd össze tölcsérbe a rétegeket, majd tűzd össze őket egy tűzőgéppel. Formázd, hajtsd szét a filtereket belülről kifelé úgy, hogy csodás virág alakuljon belőlük.


   

  5. Díszíts! Akár koszorút is készíthetsz belőlük, de az asztalon, ablakpárkányon is megállják a helyüket! Ugye, milyen egyszerű és nagyszerű?

   

  Forrás

  magyar