Süsd meg a legfinomabb banános-eszpresszós muffint!

Süsd meg a legfinomabb banános-eszpresszós muffint!

  • img

    Süsd meg a legfinomabb banános-eszpresszós muffint!

    Itt van az ősz, és ugyan napközben még élvezhetjük a kellemes nyárias időt, az esték már egyre hűvösebbek. Ilyenkor sok esetben az a legjobb program, ha otthon maradunk, bekapcsoljuk kedvenc sorozatunkat, és közben valami isteni finomságot majszolunk. Ezzel a banános-eszpresszós recepttel nemcsak az édesség iránti vágyadat elégítheted ki, de a kávé miatt biztosan nem fogsz elaludni sem a fontos részeken! De akkor sem fog csalódást okozni ez a muffin, ha reggeli energiabombának sütnéd meg - vigyázz, függőséghez vezethet!

     

    Ezekre lesz szükséged hozzá (12 db):

    A muffinhoz:

    • 1,5 csésze liszt
    • 4 tk instant eszpresszó kávépor
    • 1 ½ tk sütőpor
    • ¼  tk szódabikarbóna
    • ½ tk só
    • ⅓ csésze olvasztott vaj
    • ¼ csésze barna cukor
    • ⅓ csésze cukor
    • 1 nagyobb tojás
    • ¼ csésze mandulatej
    • 1 tk vanília aroma
    • 3/4 csésze összezúzott banán
    • ¾ csésze csoki chips

     

    A csoki zománchoz:

    • 60 g feldarabolt főzőcsokoládé
    • ½ csésze porcukor
    • 2-3 ek frissen főzött eszpresszó

     

    Így készítsd el

    a muffinokat:

    1. Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra, majd bélelj ki sütőpapírral 12 muffinformát, vagy vegyél elő 12 db-ot papírból.
    2. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, instant eszpresszót, sütőport, szódabikarbónát és sót, majd tedd félre, hagyd állni.
    3. Egy nagy tálban keverd össze az olvasztott vajat, a kétfajta cukrot és a tojást, majd add hozzá a tejet és vanília aromát, és dolgozd össze ezeket addig, amíg habos állagot nem kapsz.
    4. Az utóbbi egyveleghez add hozzá egy fakanál segítségével az összezúzott banánt, keverd el alaposan. Ezután fokozatosan öntsd bele a masszába a száraz hozzávalókat is, végezetül pedig a csoki chipset is forgasd bele.
    5. Oszd el a tésztát a 12 muffinformába egyenletesen, kb. ¾-ig töltsd meg őket. Mehet a sütőbe, 9 percig 190°C-on süsd, majd ezután csökkentsd a hőmérsékletet 175 °C-ra, majd süsd még 6-10 percig. Végezd el a fogpiszkáló próbát.
    6. Miután megfelelően átsültek a muffinok, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni őket.

     

    a csoki zománcot:

    1. Olvaszd meg a csokoládét a csomagoláson szereplő utasítás szerint, majd hagyd kihűlni.
    2. Egy kisebb tálban keverd össze az olvasztott csokit, a porcukrot és az eszpresszót.
    3. Folyasd rá finoman a muffinok tetejére az egyveleget. Fogyaszd egészséggel!


    Forrás: https://flourcoveredapron.com/espresso-banana-muffins/

    magyar