Fokozd a kávézás élményét: mártogatásra fel!
-
Fokozd a kávézás élményét: mártogatásra fel!
A kávéfogyasztás sokak számára egyenlő egy rövid rituáléval, éppen ezért fontos, hogy az erre szánt perceket minél inkább ízlésünkre szabjuk. Már biztosan gondoltál rá, hogy a kávészünet röpke pillanatát egy mennyei sütivel lehetne még inkább feldobni, netán néha elő is kapsz egy finomságot feketéd mellé. Nincs azonban ízletesebb annál, amit otthon készül, ezért mutatunk két isteni kekszreceptet, melyekkel a kávézás percei még tökéletesebbek lesznek. Lássuk!
Csokidarabkás keksz: tökéletes ízhatás, mennyei percek!
Amire szükséged lesz:
- 150 g étcsoki
- 100 g cukor
- 100 g nádcukor
- 2 tojás
- 1 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1 tk vanília kivonat
- 250 g finomliszt
- 150 g olvasztott vaj
Így készítsd el:
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra!
- Keverd habosra a vaj hozzáadásával a kétféle cukrot, majd mikor elérte a kívánt állagot az egyveleg, üsd hozzá a 2 tojást.
- Az így kapott masszához add hozzá a vanília kivonatot, szódabikarbonát, sütőport és lisztet, majd keverd csomómentesre.
- Ezt követően öntsd bele a feldarabolt csokoládét, majd forgasd bele a tésztába úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
- Vegyél elő egy fagyis kanalat, kend be olajjal, majd ezzel adagold a sütőpapírral kibélelt tepsibe a tésztát. Ügyelj rá, hogy egymástól kicsit távolabb legyenek a gombócok, hiszen hő hatására ki fognak lapulni.
- Tedd be a már előmelegített sütőbe kb. 12 percre a tésztagombócokat, melyek szétfolynak, megdagadnak, majd összeesnek. Akár hidegen, akár melegen, már márthatod is kávédba, csomagolhatsz belőle másnapra!
Vaníliás keksz: egyszerű, mégis tökéletes kiegészítője a kávészüneteknek!
Amire szükséged lesz:
- 100 g cukor
- 40 g mandula (finomra darált)
- 40 g dió (finomra darált)
- fél tojás
- 1 tk vanília kivonat
- 70 g vaj
- 80 g finomliszt
Így készítsd el:
- Keverd el gépi habverővel a vajat, cukrot és vanília kivonatot, majd öntsd hozzá a darált mandulát, diót, lisztet és tojást.
- Csomagold fóliába a tésztát, és tedd be a hűtőbe 1-2 órára.
- Az idő elteltével melegítsd elő a sütőt 180 fokra, mindeközben a tésztát csomagold ki, és egy liszttel megszórt felületen nyújtsd kb. fél cm vastagságúra.
- Gyárts korongokat egy pogácsaszaggató segítségével, helyezd a kapott formákat egy sütőpapírral leterített tepsibe, majd mehet be a sütőbe 10-12 percre. Süsd őket arany színűre, aztán élvezd, amíg kitart!
Ha sem a csokidarabkás, sem a vaníliás keksz nem fogott meg igazán, próbáld ki ezeket a fenséges ízesített kanalakat, vagy további három ínycsiklandó receptünket.
magyar