Kávéval a zsír ellen! Na de hogyan?

Kávéval a zsír ellen! Na de hogyan?

  • img

    Kávéval a zsír ellen! Na de hogyan?

    Közted és a tested között már évek óta dúl a harmadik világháború? Ha kínkeservesen sikerül pár kilónak mosolyogva búcsút inteni, az örömmámor sütimennyországba torkollik, és kezdheted elölről a diétát újra és újra? Akkor a következő hírnek örülni fogsz: a kávé segít a fogyásban! Nehezen akarod elhinni? Íme, 3 magyarázat:
    1. Egy kutatás szerint azok, akik a diétájukba beépítik a kávét, sikeresebb és tartósabb eredménnyel gazdagodnak a végén. Ennek oka rendkívül egyszerű: a koffein egy olyan természetes stimuláló anyag, ami felkorbácsolja a thermogenezist. Hogy micsodát? Egy olyan folyamatot, amely szervezetünk zsírsejtjeit elégetve biztosítja a hőelőállítást. Azáltal, hogy gyorsítja anyagcserénket, több hőre és energiára éhezik ki a szervezet. Az első magyarázatunk tehát ilyen egyszerű.
       
    2. Te miért iszol kávét? Amellett, hogy szereted az ízét, tudod, hogy ébren tart, elmédet felfrissíti, amitől csak úgy sziporkázol. Ha kávézol, nem leszel fáradt, ha nem leszel fáradt, nem fog visszahúzni az ágy, ha nem maradsz ágyban, akkor elmész sportolni! Emellett, ha két étkezés között fogyasztod, akkor eltelít, így nem kívánod a felesleges nasit, amit egyébként is csak a szemed kíván.
       
    3. A kávé segít a sportolásban! Mint ahogy azt már egy korábbi bejegyzésünkben kifejtettük a koffein szervezetünkben landolva növeli az állóképességet, így turbózva fel a teljesítményünket. Arról nem is beszélve, hogy reakcióidőnk és mozgáskoordinációnk is erősen javul a koffein hatására.

     

    Ugye milyen jól hangzik? Milyen szép is lenne, ha a kávé önmagában felvenné a kesztyűt a zsírok ellen, így a leglelkesebb katonaként, egyedül indíthatnánk csatába. Sajnos viszont ez nem így van.  Kétségtelen, hogy segíti a diétát és tartósabbá teszi az eredményt, viszont a kanapén tespedve, popcornnal egyik kezünkben, míg a másikban egy nagy bögre latte-val sajnos tehetetlen. A tökéletes kombó tehát: sport + diéta + kávé.

    Amit viszont tarts észben az a mérték! Napi egy-két csésze még belefér, ennél nagyobb mennyiséget viszont már ne vigyél be, hisz komolyan megérzi szervezeted, mellyel nagyobb kárt okozhatsz, mint amennyit segíthetne!

    Sikerült meggyőznünk? Akkor hajrá, hajrá!

    magyar