A tökéletes tejhab titka

A tökéletes tejhab titka

Szeretnél készíteni egy jó tejhabos kávét, de sehogy sem sikerül jól felgőzölni a tejet? Hamar összeesik a hab? Most megmutatjuk, hogyan érheted el a tejhab tökéletes állagát!

 

Mielőtt belekezdenénk a tejhab készítésének rejtelmeibe, néhány fontos alapelvet vegyünk sorra:A tökéletes tejhab

  1. Minimum 2,8 százalékos zsírtartalmú, friss tejből készítsük! Minél magasabb a tej zsírtartalma, annál szebb és krémesebb tejkrémet/tejhabot tudunk készíteni.
  2. Mindig hideg tejet használjunk!
  3. Habosításnál kb. 60 °C legyen a tej!
  4. A habosított tejet midig csak egyszer használjuk fel!

 

Jöjjön az elkészítés lépésről lépésre:

  1. Töltsük a tejet a fémkancsóba!
  2. Engedjük ki a gőzcsapból a vizet a száraz gőzig!
  3. A kávéfőző gőzkarjának csövét helyezzük úgy, hogy az éppen a tejbe érjen!
  4. Nyissuk ki teljesen a gőzszelepet!
  5. A tej emelkedésével a kancsót lassan mozgassuk lefelé!
  6. Néhány másodpercet kell csak várni, hogy a tej térfogata megfelelő legyen.
  7. Ekkor süllyesszük a gőzkart a tejbe 2-3 másodpercre, majd zárjuk el!

 

Fontos! A tejhab elkészítése után engedjük ki a gőzkarból a benne maradt vizet és tejet, és mindenképpen tisztítsuk meg a kart! Miután végeztünk a gőzöléssel, érdemes a fémkancsót lekocogtatni a munkalapon,így a buborékokat kiütögetjük a tejkrémből/tejhabból, valamint körkörös mozdulatokkal elegyítsük a tejhabot/tejkrémet, aminek a felszíne a végén csillogós fényes lesz!