Őrület: kóstoltad már a nitro kávét?

Őrület: kóstoltad már a nitro kávét?

  • img

    Őrület: kóstoltad már a nitro kávét?

    A világ lakosságának jó része kávéval indítja a reggelt, ami legtöbbször kimerül egy presszó vagy tejes kávéban. Az új trendek azonban egyre nagyobb teret hódítanak a kávéfogyasztók között is. Ilyen az unikornis latte, a cold brew vagy a most porondra kerülő nitro kávé is! Te hallottál már róla?

    Röviden összefoglalva a nitro kávé egy cold brew* kávét takar, amit nitrogénnel dúsítanak, melytől éppoly krémes a feketénk, mint egy jó minőségű barna/fekete sör.

    *(Mi is az a cold brew? Nem összekeverendő a jeges kávéval! A cold brew elkészítése során szobahőmérsékletű vízben áztatják a friss kávéőrleményt 10-12 órán keresztül, az eljárás végén pedig leszűrik. A kávé nem találkozik forró vízzel, így a hagyományostól eltérő kémiai folyamatok sokkal lágyabb ízt eredményeznek.)

    Jól látod, magas nyomású nitrogénnel kávét szinte ugyanúgy lehet csapolni, mintha sör lenne, és így a végeredmény is hasonló lesz a folyékony kenyérhez: egy krémesen habos, gazdagon telt ízű, finom frissítő. Elég menő, ugye? Ha Téged azért ennyivel nem lehet meggyőzni, van még egy szuper hírünk: a nitro kávét simán ihatod édesítőszer nélkül is, mégsem fogsz közben az édes ízért sóvárogni!

    Hogy miért? A nitrogén egy olyan áldásos elem, hogy nemcsak a kávé textúrájára, hanem az ízére is hatással van, ennek következtében pedig édesebbnek érződik az ital cukor, méz, édesítőszer nélkül is.

    Te láttál már ilyet Magyarországon? Esetleg már próbáltad is? Ha igen, feltétlen oszd meg velünk a tapasztalataidat!

    Forrás

    Kép: Happy Baristas

    magyar